Νέα

Νόμος για Απόσυρση Ταμειακών Μηχανών 2020

Σύμφωνα με απόφαση της Ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων δίνεται παράταση στις εταιρείες που δεν έχουν αποσύρει τις ταμειακές μηχανές οι οποίες δεν συνδέονται online με το Taxisnet. Η καταληκτική ημερομηνία για την απόσυρση των ταμειακών είναι η 31η Δεκεμβρίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι η πρηγούμενη ημερομηνία ήταν στο τέλος Μαϊου. Ωστόσο οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την πανδημία του κορωνοϊού οδήγησαν στην απόφαση να δωθεί η απαραίτητη παράταση ώστε πλέον οι επιχειρήσεις να προμηθευτούν νέες, σύχρονες ταμειακές μηχανές που θα συνδέονται ηλεκτρονικά με την ΑΑΔΕ.

Οι δυνατότητες των νέων ταμειακών μηχανών επιτρέπουν την σύνδεση τους ακόμα και ανά λεπτό με το Taxis. Στόχος αυτής τη σύνδεσης είναι η άμεση αποστολή των δεδομένων που έχει μια απόδειξη όταν εκδίδεται.

Με αυτό τον τρόπο θα επικυρώνεται η ταύτιση της απόδειξης που εκδίδει η επιχείρηση με εκείνη που έχει καταχωρηθεί στα ηλεκτρονικά βιβλία. Κάτι τέτοιο θα επιτυγχάνεται με τον μοναδικό κωδικό QR που θα βρίσκεται σε κάθε απόδειξη που εκδίδεται, έτσι θα εξασφαλίζεται η εγκυρότητα, η μοναδικότητα αλλά και η προέλευση της κάθε απόδειξης ξεχωριστά.

Εμείς στην ΤΑΜΕΙΑΚΗ Ε.Π.Ε. είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως μπορούμε να σας ενημερώσουμε για την συμβατότητα της παλαιάς σας ταμειακής μηχανής χωρίς κανένα κόστος και σας ενημερώσουμε για τις προσφορές στις νέες ενημερωμένες ταμειακές μηχανές.