Η εταιρία

Οδηγός Αγοράς

Οδηγός Αγοράς Ταμειακής Μηχανής

Η φορολογική ταμειακή μηχανή, όπως δηλώνει και το όνομα της, αποτελεί φορολογικό στοιχείο και είναι το μοναδικό προϊόν στην αγορά που είναι αμεταβίβαστο, δηλαδή δεν μπορεί να πουληθεί ξανά από τον πρώτο χρήστη. Ο νόμος αυτός τέθηκε σε ισχύ από την 01-01-2003 οπότε και καταργήθηκαν οι μεταχειρισμένες ταμειακές μηχανές.

Σε γενικές γραμμές, με την ταμειακή μηχανή που θα επιλέξετε, θα συνεργάζεστε μαζί της για τα επόμενα 5-7 έτη, συνεπώς η επιλογή της απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή

Κριτήρια αγοράς ταμειακή μηχανής

Αριθμός Ημερήσιων Αποδείξεων

Αντοχή Μηχανής Σε Δύσκολες/Απαιτητικές Συνθήκες

Δυνατότητα Σύνδεσης με Περιφερειακές Συσκευές

Αναγνωσιμότητα οθόνης

Μέγεθος και αίσθηση πληκτρολογίου

Ευκολία αλλαγής χαρτιού απόδειξης

Σταθερή ή φορητή ταμειακή μηχανή

Αυτονομία μπαταρίας

Σύνδεση ταμειακής μηχανής με πρόγραμμα αποθήκης ή λογισμικό λιανικής

Δυνατότητα εκτύπωσης logo της επιχείρησης στην απόδειξη

Αριθμός ημερήσιων Ζ

Ταμειακές Μηχανές Εστιατορίου με δυνατότητα λειτουργίας τραπεζιών

Σύνδεση με Ehernet καλώδιο η Wi-Fi για την αποστολή δεδομένων στην ΑΑΔΕ

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

 1. Θα πρέπει να έχει κάνει έναρξη ή μεταβολή δραστηριότητας στην εφορία.
 2. Να παραλάβει τιμολόγιο και το βιβλίο συντήρησης από τον πωλητή.

2α. Το βιβλίο φυλάσσεται στην επιχείρηση, το πρόστιμο που υπήρχε για την απώλεια του όπως διευκρινίζει η ΠΟΛ 1026/2018 καταργήθηκε.

2β. Αντικατάσταση του βιβλίου γίνεται από τον πωλητή, με προσκόμιση αντιγράφου της υπεύθυνης δήλωσης απώλειας στην αρμόδια ΔΟΥ.

 1. Να ελέγχει το ταμπελάκι στο πλάι ή στο πίσω μέρος της ταμειακής στο οποίο αναφέρονται, ο αριθμός μητρώου της (να είναι ο ίδιος και πάνω στην απόδειξη), η έγκριση του υπουργείου, και τα στοιχεία του κατασκευαστή.
 2. Να είναι σφραγισμένη με βουλοκέρι η κεντρική βίδα της.
 3. Να μην έχουν εκδοθεί πάνω από 5(πέντε) Ζ για τον προγραμματισμό της, αφού με περισσότερα απαγορεύεται η μεταβίβαση της, παρότι καινούργια.
 4. Να μην έχει μέσα ποσά, παρά μόνο λίγα ευρώ, από τις δοκιμές στη διαδικασία του προγραμματισμού της.
 5. Το λογότυπο της (επωνυμία κτλ) να είναι προγραμματισμένο από τον πωλητή της, μιας και υπάρχει υποχρέωση του να τη δηλώσει στο taxisnet με βάση το Ζ με τα στοιχεία του πελάτη.
 6. Η ταμειακή θα πρέπει να δηλωθεί στο taxisnet-Δ13 εντός 5(πέντε) ημερολογιακών ημερών (ο πωλητής δηλώνει κι αυτός την ταμειακή στο Δ11), διαφορετικά υπάρχει μεγάλο πρόστιμο.
 7. Οι δέκα ημέρες είναι το χρονικό όριο για κάθε μεταβολή σε μια ταμειακή μηχανή, πχ παύση κτλ.

9α. Προσοχή, για τον κωδικό 41/οριστική παύση λόγω μη χρήσης, 2 ημέρες.

 1. Επέμβαση στο εσωτερικό μιας ταμειακής μηχανής, πχ για άρση βλάβης, επιτρέπεται μόνο σε εξουσιοδοτημένους τεχνικούς.
 2. Θα πρέπει να ζητήσετε από το λογιστή σας την έκδοση του ΑES Key της ταμειακής σας μηχανής ώστε να έχει πλήρη σύνδεση με την ΑΑΔΕ για την αποστολή των στοιχείων.

Οδηγός Αγοράς Barcode Scanner

Πως λειτουργεί ένα Barcode Scanner

Τα barcode readers έχουν 3 τρόπους ανάγνωσης barcodes.

Laser: To scanner με τη χρήση laser αποκωδικοποιεί την ανάκλαση των γραμμών του barcode σε ένα κωδικό. Τα laser scanners είναι τα πιο γρήγορα στην ανάγνωση barcode και έχουν μεγάλη εμβέλεια, αλλά μπορούν να διαβάσουν μόνο 1D barcodes (δείτε παρακάτω τα διαφορετικά είδη των barcodes). Είναι κατάλληλα για χρήση σε ταμείο.

Linear Imager: Τα linear scanners φωτογραφίζουν το barcode και αναλύουν τη φωτογραφία. Έτσι, έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν αξιόπιστα σε εξωτερικούς χώρους με έντονο φως, αλλά και να διαβάζουν φθαρμένα barcodes. Συνεπώς είναι κατάλληλα για τη καταγραφή προϊόντων κατά τη μεταφορά τους. Όπως τα Laser έτσι και τα Linear Imager Scanners διαβάζουν μόνο 1D barcodes.

2D Area Imager: Λειτουργούν όπως τα linear imager scanners, με τρεις βασικές διαφορές. Διαβάζουν και 1D και 2D barcodes, μπορούν να σκανάρουν ένα barcode από οποιαδήποτε πλευρά του και τέλος, έχουν την δυνατότητα να σκανάρουν ένα barcode από οποιαδήποτε επιφάνεια (οθόνη υπολογιστή, κινητού). Είναι κατάλληλα για σούπερ μάρκετ αλλά και για περιπτώσεις όπου απαιτείται η ανάγνωση 2D barcodes (π.χ. Σε συναυλιακούς χώρους).

 

Τύποι Barcode Scanner

Scanner Χειρός (Handheld)

Scanner Παρουσίασης (Presentation)

Scanner Ενσωματωμένο (In-Counter)

Οδηγός Αγοράς Θερμικού Εκτυπωτή

Χρήση Θερμικού Εκτυπωτή

Οι θερμικοί εκτυπωτές έχουν μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας. Αιτία, η απίστευτη ταχύτητά τους και το μηδενικό κόστος εκτύπωσης. Οι θερμικοί εκτυπωτές τυπώνουν σε θερμικό χαρτί πλάτους 57μμ ή 80μμ και δεν απαιτείται μελάνι. Έχουν μακρύ χρόνο ζωής (πρακτικά δε χαλάνε ποτέ, εκτός αν πέσει υγρό στη θερμική κεφαλή) και δε χρειάζονται συντήρηση. Συνδέονται με τον υπολογιστή σας είτε με USB είτε με Ethernet.

Έχω κατάστημα εστίασης, τι εκτυπωτή μου προτείνετε;

Στα καταστήματα εστίασης πρωταρχικός σκοπός του θερμικού εκτυπωτή είναι η εκτύπωση των παραγγελιών που δέχεσαι από το e-food.

Αν η χρήση του εκτυπωτή γίνεται σε συνδυασμό με πρόγραμμα ασύρματης λήψης παραγγελιών (και θέλετε ο εκτυπωτής να εκτυπώνει την παραγγελία στην κουζίνα), θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι ο εκτυπωτής που θα επιλέξετε έχει σύνδεση Ethernet

Έχω πρατήριο καυσίμων και χρειάζομαι θερμικό εκτυπωτή

Για εσάς τα πράγματα είναι λίγο περισσότερο απαιτητικά. Η χρήση του θερμικού εκτυπωτή εξάλλου είναι υποχρεωτική. Θα πρέπει οπωσδήποτε να εκτυπώνει σε χαρτί 80μμ και να έχει σύνδεση Ethernet.

Εκδίδω κάθε μέρα τιμολόγια. Μπορώ να εκδίδω από θερμικό εκτυπωτή;

Για όσους εκδίδουν καθημερινά αρκετά τιμολόγια, θα έλεγα πως η καλύτερη λύση είναι ο θερμικός εκτυπωτής. Χάνετε σίγουρα σε image σε σχέση με το Α4 ή το Α5 που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσατε αλλά κερδίζετε απίστευτα σε οικονομία και ταχύτητα.

Οδηγός Αγοράς Ηλεκτρονικού Ζυγού

Πιστοποίηση

 Οι ζυγαριές κάθε είδους χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, Σε αυτές που ο κατασκευαστής τους έχει υποβάλλει το προϊόν για έλεγχο και έχει πάρει Πιστοποίηση από τις αρμόδιες Ελληνικές αρχές και σε αυτές που δεν έχουν Πιστοποιητικό Έγκρισης. Γενικά ο πιο εύκολος τρόπος να ξεχωρίσετε αυτούς τους δύο τύπους είναι η τιμή και η χώρα κατασκευής. Όλοι οι εγκεκριμένοι ζυγοί λιανικής πώλησης διαθέτουν σχετικό αυτοκόλλητο σήμα ότι διαθέτουν την άδεια αυτή και είναι εγκεκριμένοι.

Γιατί είναι απαραίτητο η ζυγαριά μου να έχει έγκριση;

Οι ζυγαριές που χρησιμοποιούνται για επαγγελματικές και χρηματικές συναλλαγές είναι υποχρεωτικό να διαθέτουν το αντίστοιχο Πιστοποιητικό.

Το ότι μια ζυγαριά λειτουργεί και δείχνει το βάρος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορούν να γίνουν συναλλαγές λιανικής πώλησης με αυτή. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται μέσω των ελέγχων που διενεργούν τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα είναι πολύ μεγάλα προς τις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ανάλογα εγκεκριμένους ζυγούς λιανικής πώλησης.

 

 

Μέγιστο Βάρος – Ακρίβεια Ζύγισης

 Το πλέον σημαντικό κριτήριο για κάθε ζυγαριά είναι η ικανότητα ζύγισης, δηλαδή το μέγιστο βάρος που μπορεί μια ζυγαριά να ζυγίσει. Η ακρίβεια ζύγισης συσχετίζεται με το μέγιστο βάρος, με την έννοια ότι όσο πιο πολλά κιλά μπορεί να «σηκώσει ένας ζυγός» τόσο περισσότερο μεγαλώνει και το σφάλμα που μπορεί να έχει στην ζύγιση.

Συνήθως οι διαβαθμίσεις ακολουθούν την εξής δομή:

Μέγιστο Βάρος 0- 6 κιλά – Ακρίβεια 1-2 γραμμάρια

Μέγιστο Βάρος 0-15 κιλά – Ακρίβεια 5 γραμμάρια

Μέγιστο Βάρος 0-30 κιλά – Ακρίβεια 10 γραμμάρια

 

Είμαι Επαγγελματίας Λαϊκών Αγορών

 Εάν ο ζυγός προορίζεται για υπαίθρια χρήση τότε θα πρέπει να επιλέξουμε έναν ζυγό με μεγάλη αυτονομία μπαταρίας (συνήθως διαθέτουν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ενώ άλλοι χρησιμοποιούν 4 αλκαλικές μπαταρίες AA οι οποίες μάλιστα κρατάνε και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα) Οι ζυγοί υπαίθριας χρήσης ή λαϊκών αγορών είναι αδιάβροχοι, έχουν σιλικονούχο κάλυμμα στο πληκτρολόγιο τους και είναι γενικότερα βαριάς χρήσης συσκευές για να αντέχουν τις συνεχείς μετακινήσεις και την κακομεταχείριση.

 

Ζυγαριά με κολόνα ή χωρίς κολόνα;

 Όλες οι ηλεκτρονικές ζυγαριές λιανικής διαθέτουν 2 οθόνες, μια για τον χειριστή, και μια για τον πελάτη οι οποίες αναφέρουν υποχρεωτικά :

Το βάρος του προϊόντος που βρίσκεται επάνω στο τάσι

Την τιμή κιλού του προϊόντος που ζυγίζουμε

Το συνολικό πληρωτέο ποσό (Πολλαπλασιασμός των 2 πάνω)

Αυτές οι 2 οθόνες και οι ενδείξεις τους είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν σε όλες τις ηλεκτρονικές ζυγαριές λιανικής πώλησης, εάν δεν υπάρχουν, τότε ο ζυγός είναι παράνομος.

Η οθόνη του πελάτη είτε βρίσκεται προσαρτημένη στο μπροστινό μέρος του ζυγού στην βάση κάτω από το τάσι ή υπερυψωμένη σε κολόνα που ξεκινάει από τη βάση του ζυγού σε ύψος 60 εκ.

 

Ζυγός με εκτυπωτή ετικέτας ή χωρίς ;

 Οι ζυγοί λιανικής πώλησης με εκτυπωτή ή αλλιώς «ζυγαριές ετικέτας» όπως τις λέμε και εμείς στην δουλειά μας, διαθέτουν ενσωματωμένο θερμικό εκτυπωτή 57mm πλάτους και αποθηκευτικό χώρου που μπορεί να φιλοξενήσει από 800-1000 ετικέτες οι οποίες μπορεί να είναι και προ τυπωμένες με τα διακριτικά σας και μπορεί να εκτυπώσει χαρακτηριστικά όπως:

Περιγραφή είδους

Κωδικό είδους

Barcode με κωδικοποιημένη πληροφορία όπως Κωδικό, Βάρος, Συνολική αξία σε Ευρώ

Γραφικό λογότυπο monochrome

Τιμή κιλού

Βάρος

Σύνολο σε Euro

Ημερομηνία / ώρα / χειριστή συσκευασίας

Ημερομηνία λήξης

Αριθμοί παρτίδων

Ελεύθερο κείμενο, ευχαριστήριο μήνυμα, δωροεπιταγές

Η διάσταση τις ετικέτας, οι πληροφορίες καθώς και η γραφική απεικόνιση τους στην ετικέτα είναι πλήρως παραμετροποιήσιμες διαδικασίες. Σε μερικά επαγγέλματα όπως αυτό του κρεοπωλείου η χρήση ζυγαριάς ετικέτας είναι υποχρεωτική από τον νόμο.

 

Ζυγός All in One POS

 Υπάρχει και μια τελευταία κατηγορία ζυγών εκείνη που έχει λειτουργικό σύστημα Windows, θερμικό εκτυπωτή για παραγγελίες και αποδείξεις και εκτυπωτή για ταμπελάκια. Από εκεί μπορεί ο ταμίας να κόψει απόδειξη, να ζυγίσει η να κόψει τιμολόγιο.

Τις βλέπουμε συχνά σε καταστήματα φούρνων η ιχθυοπωλεία καθώς πιάνουν λίγο χώρο και όλες οι λειτουργίες του ταμεία γίνονται από εκεί.

Μερικές φορές είναι και ποιο οικονομικές και πιο εξυπηρετικές συγκριτικά με ένα pos και μια ζυγαριά ετικέτας ξεχωριστά.

Οδηγός Αγοράς Ανιχνευτών - Καταμετρητών

Δεν υπάρχουν πολλά λεπτά σημεία στην αγορά των ανιχνευτών και καταμετρητών χρημάτων. Οι περισσότεροι κάνουν σχεδόν την ίδια δουλειά άλλοι λίγο πιο γρήγορα, άλλοι λίγο πιο καλά. Σε γενικές γραμμές η τιμή είναι αυτή που θα σας καθοδηγήσει στην επιλογή της κατάλληλης συσκευής.

Δυνατότητα Αναβάθμισης

Αυτό που σίγουρα πρέπει να εξετάσουμε πριν ολοκληρώσουμε την αγορά μας είναι αν ο ανιχνευτής μας είναι δεκτικός σε αναβαθμίσεις. Όταν δηλαδή κυκλοφορήσουν νέα χαρτονομίσματα η συσκευή μας μπορεί να αναβαθμισθεί ή απλώς θα τη πετάξουμε για να αγοράσουμε άλλη. Για να μπορεί ο ανιχνευτής-καταμετρητής να δεχτεί αναβάθμιση θα πρέπει να έχει κάποια θύρα επικοινωνίας με υπολογιστή (συνήθως μια mini USB). Σε κάθε περίπτωση ρωτήστε τον πωλητή πριν ολοκληρώσετε την αγορά σας.

Ξένα Νομίσματα

Αν το κατάστημά σας βρίσκετε σε τουριστική περιοχή καλό θα είναι να προτιμήσετε μια συσκευή που δέχεται και ξένο νόμισμα (συνήθως οι περισσότεροι ανιχνευτές εκτός από ευρώ ανιχνεύουν αγγλικές Λίρες ή το αμερικάνικο Δολάριο).

Ευαισθησία

Πολλοί ανιχνευτές έχουν μεγάλη ευαισθησία με αποτέλεσμα να εμφανίζουν ως πλαστά πολλά από τα γνήσια χαρτονομίσματα. Προτιμήστε ανιχνευτές που θα σας γλιτώσουν από τη δύσκολη θέση να ελέγχετε ξανά και ξανά ένα γνήσιο νόμισμα απλώς επειδή το μηχάνημα ανίχνευσης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο.

Ταχύτητα

Ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η ταχύτητα ανίχνευσης. Μια καλή ταχύτητα σας επιτρέπει σε κλάσματα του δευτερολέπτου να γνωρίζετε αν το χαρτονόμισμα είναι γνήσιο ή όχι. Αν η συσκευή σας αργεί χαρακτηριστικά είναι προτιμότερο να το εξετάζετε με το χέρι.

Ρεύματος / Φορητός

Καλό θα είναι να ρωτήσετε εάν έχει δυνατότητα λειτουργίας και με μπαταρία, όπου έχει ένα παραπάνω κόστος η λειτουργία μόνο με ρεύμα

Οδηγός Αγοράς Θερμικών ρολών ( Χαρτοταινίες)

Στις θερμικές ταινίες υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν ποιοτικά τις χαρτοταινίες μεταξύ τους.

Αυτά είναι:

Πάχος χαρτιού

Διάμετρος ρολού

Ενεργό Μήκος

Φωτεινότητα Χαρτιού

Πυρήνας

 

Πάχος Χαρτιού

Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία. Το πάχος του χαρτιού μετριέται σε gsm δηλαδή σε γραμμάρια ανά μέτρο. Υπάρχουν ρολά από 52 gsm μέχρι και 60 gsm. Ο καλύτερος δείκτης είναι το 55 gsm. Αν το χαρτί σας έχει λίγα gsm τότε είναι πάρα πολύ λεπτό και ενδεχομένως να μη γράφει καλά στον εκτυπωτή σας. Αν το χαρτί σας είναι πολλά gsm τότε είναι πολύ πιθανό να αφήνει χνούδι στον εκτυπωτή σας. Επίσης τα χαρτί με πολλά gsm είναι βαρύτερο και φαίνεται ωραίο στο μάτι.

 

Διάμετρος Ρολού

Όταν αναφέρουμε το μέγεθος μιας χαρτοταινίας, για παράδειγμα 57Χ50 ο πρώτος αριθμός φορά το πλάτος της ταινίας και ο δεύτερος αριθμός τη διάμετρο του ρολού. Έτσι η διάμετρος αυτού του ρολού θα πρέπει να είναι 50 χιλιοστά.

 

Ενεργό μήκος

Με τον όρο ενεργό μήκος εννοούμε το μήκος της ταινίας αν τη ξετυλίξουμε και τη μετρήσουμε. Είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να μη μας κλέβει κάποιος. Αποδεκτά μέτρα για μια ταινία με διάμετρο κοντά στα 50 χιλιοστά είναι τα 24-28 μέτρα.

Φωτεινότητα χαρτιού

Το χρώμα του σωστού χαρτιού δεν είναι ούτε κιτρινωπό, ούτε απλά άσπρο. Είναι λευκό, αστραφτερό και συνήθως έχει και κάποια γυαλάδα. Η κιτρινίλα στο χαρτί σημαίνει πως η πρώτη ύλη είναι ανακυκλωμένη και συνεπώς το χαρτί αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον εκτυπωτή σας.

Πυρήνας Ρολού

Υπάρχουν χάρτινοι και πλαστικοί πυρήνες.

Οδηγός Αγοράς Φορολογικού Μηχανισμού (ΕΑΦΔΣΣ)

Ποια είναι η χρησιμότητα τους;

 1. Έκδοση Δελτίου Ημερήσιας Φορολογικής Αναφοράς Σήμανσης Στοιχείων (Έκδοση “Ζ”)
 2. Έκδοση Δελτίου Ανάγνωσης Περιόδου Φορολογικής Μνήμης Ημερήσιων Συνόψεων (ΔΑΠΦΜΗΣ). Δηλαδή, έκδοσης “Ζ” για διαστήματα μεγαλύτερα της μιας ημέρας.
 3. Έκδοση Δελτίου Συνόψεων – Υπογραφών Ημέρας (ΔΣΥΜ).

Υπάρχουν διαφορετικά είδη Φορολογικών Μηχανισμών;

Όχι, δεν υπάρχουν διαφορετικά είδη. Υπάρχουν όμως δύο τύπου λύσεις. Η λύση “τύπου Α” και η “τύπου Β”, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά το λογισμικό του συστήματος μηχανογράφησης (ERP) με το οποίο καλούνται να συνδεθούν. Συνεπώς, η ίδια συσκευή (hardware) μπορεί να δεχτεί δύο διαφορετικούς Τύπους (software).

Λύση Τύπου Α

Η “Λύση Τύπου Α” είναι συμβατή με πληθώρα λογισμικών της αγοράς, οπότε αν το λογισμικό σας είναι παλιό ή αν επιθυμείτε να αλλάξετε λογισμικό, τότε ο Τύπος Α σας προσφέρει περισσότερες επιλογές αλλά και την δυνατότητα αλλαγής λογισμικού, χωρίς να πρέπει να αγοράσετε νέο φορολογικό μηχανισμό.

Λύση Τύπου Β

Σε αντίθεση με τον Τύπο Α, η Λύση Τύπου Β επικοινωνεί άμεσα με τον μηχανισμό σήμανσης, διασφαλίζοντας έτσι ταχύτητα και ασφάλεια στις κινήσεις σας. Επίσης σας δίνει την δυνατότητα να επανεκτυπώσετε ένα παραστατικό σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή θέλετε. Τέλος, ο Τύπος Β σας δίνει την δυνατότητα να κρατήσετε ένα ιστορικό των παραστατικών για κάθε στοιχείο που έχει εκδοθεί (δηλαδή την ημερομηνία και ώρα σήμανσης, την ψηφιακή υπογραφή κ.ο.κ.).

Τελικά πώς επιλέγω;

Επειδή το σημαντικότερο κομμάτι για την επιλογή Φορολογικού Μηχανισμού, είναι η διασύνδεση του και συνεπώς η επικοινωνία του με το λογισμικό που έχετε αγοράσει για την λειτουργία του PoS συστήματος της επιχείρησης σας, το ορθότερο είναι να επιλέξετε τον Φορολογικό Μηχανισμό που θα σας προτείνει η ίδια η εταιρεία από την οποία θα αγοράσετε το λογισμικό σας, ώστε να είστε σίγουροι πως Φορολογικός Μηχανισμός και Λογισμικό του συστήματος μηχανογράφησης (ERP) θα είναι συμβατά.

Οδηγός Αγοράς Touch POS

Το POS όπου ονομάζεται έτσι από τα αρχικά της φράσης point of sale, είναι το κατά κύριο λόγο το touch pos σύστημα όπου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ταμειακού μας συστήματος.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι POS  στην αγορά δεν ονομάζουμε τα μηχανάκια πιστωτικών καρτών αλλά το ταμειακό σύστημα ενός καταστήματος η μιας αλυσίδας.

 

2 μεγάλες κατηγορίες POS βρίσκουμε στην αγορά  τα touch pos και τα pos pc

Τα touch pos είναι ολοκληρωμένο σύστημα με λειτουργικό και touch οθόνη όπου όλη η δουλειά του ταμεία γίνεται από εκεί και δεύτερον τα pos pc, όπου είναι pc βιομηχανικού τύπου και όχι οικιακά, αντέχουν στην σκόνη, στο νερό και σε δύσκολες συνθήκες για την χρήση τους σαν ταμείο με touch οθόνη.

 

Τα επίμαχα χαρακτηριστικά για να συγκρίνεται και να επιλέξετε το κατάλληλο Touch POS η Pos PC για την επιχείρηση σας είναι

 

Ο επεξεργαστής του μηχανήματος  J1900, i3, i5

Μνήμη Ram  4gb 8gb 16gb

Μέγεθος οθόνης πχ 15 inch 17 inch η 22 inch

Εάν έχει ενσωματωμένο θερμικό εκτυπωτή

Εάν έχει ενσωματωμένη οθόνη πελάτη VFD η VGA

Οι θύρες διασύνδεσης, USB & Serial Ports

Εάν είναι Fanless η έχει λειτουργία ανεμιστήρων

Μέγεθος και είδος σκληρού δίσκου ( mSata, SSD, HDD)

Είδος touch screen Resistive η Capacitive

Μέγεθος οθόνης σε Wide και κλασσική 15inch οθόνη

Φίλτρο Touch Screen ( πχ ELO)

Σύνδεση MSR καρτών  η PIN Buttons

Vesa Mount (Τοποθέτηση σε τοίχο η άλλη επιφάνεια)

 

Επενδύστε στην επιχείρηση σας με καινούργιο εξοπλισμό και όχι με ανακατασκευασμένο (refurbished)

Οδηγός Αγοράς Φορολογικού Εκτυπωτή ΑΔΗΜΕ

Ένα από τα βασικά προβλήματα της εντατικής λιανικής με πολλαπλά σημεία πώλησης είναι η ανάγκη ύπαρξης θερμικού εκτυπωτή και φορολογικού μηχανισμού για κάθε σημείο.
Το μοντέλο αυτό παρουσιάζει σημαντικά μειονεκτήματα όπως ο αυξημένος χώρος που καταλαμβάνουν, η διπλή κατανάλωση χαρτιού, η μεγαλύτερη πιθανότητα προβλημάτων επικοινωνίας μεταξύ των συσκεύων.
Οι φορολογικοί εκτυπωτές ΑΔΗΜΕ ( Αυτόνομη Δημοσιονομική Μονάδα Επεξεργασίας ) είναι ένας εναλλακτικός τρόπος φορολογικής σήμανσης παραστατικών για τη λιανική πώληση.
Ο ΑΔΗΜΕ ενσωματώνει θερμικό εκτυπωτή και φορολογικό μηχανισμό σε μια συσκευή με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει πολύ περιορισμένο χώρο, ενώ απαιτεί λιγότερα αναλώσιμα (λόγω του μονού θερμικού ρολλού των 80mm πλάτους)

Μειονέκτημα των ΑΔΗΜΕ είναι το αυξημένο κόστος, ειδικά όταν στο κλασικό μοντέλο εκτυπωτή – μηχανισμού, χρησιμοποιείται δικτυακός φορολογικός μηχανισμός